Home » Uncategorized » Alternatieve Halloweenkleding

Alternatieve Halloweenkleding

pompoenZoals in bijgaande column van mijn hand te lezen is (Meppeler Courant, 28 september 2016), heb ik zo mijn bedenkingen bij het Halloweenfeest. Overigens werd een dag later in dit artikel in de Volkskrant (Volkskrant, 29 september) exact hetzelfde geconstateerd: het horrorfeest Halloween is terugkerend heidendom, onder andere vanuit een behoefte aan inhoudelijke vulling, nu de christelijke feestdagen steeds minder gevierd worden (en er dus inhoudelijk gezien door velen niets meer gevierd wordt). En ja, dan krijg je het ”feest van de uitholling” (en dan niet alleen van pompoenen). Leegte en dood staan steeds meer centraal. Heel Holland Holt Uit. Een zeer verdrietige zaak, vind ik, dat steeds meer mensen zich daaraan overgeven. Terwijl er zo’n mooi en kostbaar alternatief is! Daarover gaat mijn column. Want er is een alternatieve kledingset voorhanden!