Home » Uncategorized » De Joodse keuken van Hoffy’s in boekvorm

De Joodse keuken van Hoffy’s in boekvorm

Hoffy’s aan de Lange Kievitstraat te Antwerpen

Wie wel eens heeft rondgewandeld in de boeiende Joodse wijk van Antwerpen, kan haast niet zijn ontgaan dat zich daar een restaurant van grote klasse bevindt. Hoewel het etablissement is gelegen in een van de onopvallende zijstraten van de Antwerpse allee’s, gaat er voor wie daar binnenstapt een wereld open aan culinaire genoegens, geworteld in de Joodse godsdienst en cultuur.
Reeds jarenlang wordt door de orthodox-Joodse familie Hoffman dit befaamde restaurant met liefde gerund.


En voor wie wil, groepen niet in het minst, geven de eigenaars graag, en met humor, tekst en uitleg bij de genuttigde koshere gerechten.
Dat koshere gerechten, die nu eenmaal beperkingen kennen vanuit de Bijbelse spijswetten, aan smaak niets hoeven in te boeten, is een ieder duidelijk geworden die de moeite heeft genomen een lunch of diner te gebruiken aan de Lange Kievitstraat.

Het is daarom zeer verrassend en verheugend dat ”Hoffy’s”, in de vorm van een schitterend kookboek, een ieder die de reis naar Antwerpen niet kan maken, de mogelijkheid biedt om thuis toch van deze heerlijke koshere Joodse gerechten te genieten.

Een aantal van hun culinaire geheimen is vanaf nu gedeeld in:

Hoffy’s – de Joodse keuken.

Het woord ‘kookboek’ is eigenlijk te eenvoudig. Wie dit werk bestelt heeft een stijlvolle en prachtig vormgegeven gids in handen, die de lezer (en ongetwijfeld spoedig: eter) door de rijke Joodse culinaire wereld leidt, met bovendien een schat aan informatie over de relatie tot de Joodse feesten en heilige tijden, en prachtige foto’s die het leven in de Joodse wijk te Antwerpen hebben vastgelegd.

Een boek dat het water bij het doorbladeren al snel in de mond doet lopen.

Humoristisch detail: hoewel dit zeker geen kosher gegeven lijkt, is het boek uitgegeven bij Uitgeverij Kannibaal.