Home » Uncategorized » Herziene NBV21

Herziene NBV21

Gisteren heb ik in de boekhandel een exemplaar van de zojuist verschenen en herziene Nieuwe Bijbel Vertaling 2021 aangeschaft. Het is waardevol dat deze nieuwe vertaling is verschenen, waarbij een heel aantal zaken op vertaaltechnisch vlak is verbeterd of aangescherpt. Ook is rekening gehouden met de wens van veel lezers om verwijzingen naar de Here God weer met de eerbiedshoofdletter te schrijven. Hier leest u er meer over.

Mijn keuze viel op dit fraaie exemplaar, de zgn. ‘literaire editie’: deze uitgave kent een – vind ik – mooie bladspiegel, met doorlopende regels, uitnodigend om te lezen.
Wat voor mij de doorslag gaf, zijn de waardevolle inleidingen bij de diverse bijbelboeken, die dit exemplaar bevat. Per bijbelboek (of reeks bijbelboeken) een korte samenvatting en typering van de inhoud, de tijd van ontstaan en het auteurschap, zodat gemakkelijk op zulke gegevens teruggevallen kan worden bij bij het lezen uit een bepaald bijbelboek.
En qua prijs is de aanschaf van dit exemplaar zeker vergelijkbaar met andere edities van de NBV21.

Hier nog een foto van dit fraaie exemplaar op mijn bureau, met op de achtergrond de statige contouren van zijn illustere voorganger en wegbereider van bijbelvertalingen in het Nederlandse taalgebied: de stoere en nog immer schone Staten Vertaling.